April 6, 2011

M.U.E.T




abaikan kami nye muke slenge ni.



salam..
nak gelak dulu boleh takkk? HAHAHAHA ok2.. aku kasi korang gelak bersama2 aku ok?
hmm.. mula nye dari seawal pagi subuh aku dh bgn untuk menyiapkan diri. disebabkan aku tak berapa nk percaya dengan taste fesyen aku sendiri, aku pon ber'camwhore' laa.. and hantar gmba tu kat mmbe aku suh pilih nk pky tdung yang mana..
bukan nye aku nk menggatal dengan examiner. OHH TIDAKK!! jauh sekali.. aku just nak tampil confident. well, there is no second chance for first impression right?




abaikan bilik aku yang bersepah di pagi hari tu. ni first trial akuuuu..




and then i ended up by matching my baju kurung with this maroon shawl. credit to nadia, my roomie :)


okay. aku tak terus terjah pusat peperiksaan muet tu sebab pagi lagi. test muet pukul 11. lek luuuhhh. aku gi kelas math kejuruteraan dulu.




yg keciikkkk kat dpan tu la lecturer akuuu,,



haa. ni ade lagi satu cite. anggap je la sebagai iklan okay? aku bukan nak cakap ape.. tapi lecturer ni sangaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatttt 'menarik'.. hahahaha



untuk mengelakkan aku tertido atauu mengekspresikan muka yang bosan, aku pon men2 miscall mmbe (classmate) aku smbil tggu respon dowg.
 
 
 
 




ni lah antara yg kne prank dgn aku.. haha.. and then hp aku tbe2 wat hal.. tigapulohminit screen ni mcm ni je tauu.. appear 'ijat calling'.. haih.. fyi, ijat ni mmbe baik aku je. aku penah cite psl dowg ni kat sini..



p/s : babah, i do concentrate in my class.. just not this one. hehe. i wish you were here and experience how to be in his class, at least once. hahaha



and then lepas kelas abes, aku n diorang, suk, piee, ijat, mizuan n ilham gerak pergi smk skudai.. lepas jumpe tu, kitorg gi breakfast dulu. minum pagi. and bergelak tawa berdekah-dekah sebentar.



haaaa.. ni baru la nak masuk cite pasal muet 2011 nye.. aku sebagai candidate C group 1st dapat topic muet 'personal health management'. takdela tough sgt bg aku. sbb aku sentuh surface je topic tuuu.. ade lagi tiga org candidates. 2 lelaki and 1 org lagi ppuan indian, Renu nama dia.



aku dengar and tengok si Renu ni speaking molek je. tapi aku tak tahu kenapa dia bg tau kteowg yg dia dh repeat muet sampai EMPAT kali. dia yg bagi tau. aku tak reka cite pon oke?


yg candidate A lagi sorg ni lelaki, dia lahir tahun 1988.. aku nmpk kat ic dia.. budak USIM. tgh latihan industri. cara speaking? gagap tu suma org ade time nervous cuma nmpk la effort dia dlm menyepiking(menspeaking) kan diri dia.. hahahahaha dia ni kesian sikit sbb dpt topic 'sex education management' haaaaa lantak kau lah nak cakap ape psl topik ni.. yang tak boleh tahan gelak tu bile dia tanpa segan silu menyebut perkataan having sex tuu kalo tuka jadia intercourse ke, or intimate relation ke oke la jugakkk.. hahaha. nasib baik la tgh test. kalo tak konfem aku bantai gelakkkk!


oke candidate B punye cite lakk.. nama dia daus. dia ni cam bengong gak pale. tapi time discussion dia ni paling lawak.. aku rase kalo discussion tu dlm bahasa melayu konpem dia antara yang rancak bercakap.. hahaha dia ni aku rase darah gugup dia menyerang mase nk cakap tu kot. nak pulak kene ulas bab financial management. hahaha


yg Renu tu dapat topik religious. hamekkkk! haha tapi oke la dia tak menyentuh sensitiviti mana2 kaumm. kalo tak aku memang fire balik punye.. hahaha


kira ulasan aku untuk MUET kali ni just thank God coz i am not MUTED during MUET just now..thanks to allllllllllllllllllllllll my friends that wish me luck. and thanks a LOTTTTTT jugak for those yang keep me company since before till the end of the exam. thank you guys.



hehe. nak tanye psl speaking test muet? silalah. psl reading, writing and listening, aku yg tanye korang bley?






No comments: