March 14, 2011

real life DONT have fairy tales!

salam..
hari ni entry aku berunsur api-api kemarahan!!
aku marah dengan orang yang aku-tak-tau-camne-dia-bley-lpas-tadika..
aku benci dgn org yang mulut tempayan.
aku benci dengan orang yang bajet kawan last2 sindir PEDAS punya!
aku benci kau!

aku nak bagi briefing sket kat korang pasal jadual aku.
then ko nak kutuk aku, silakan!
karpet merah pon aku boleh hampar la weh!

aku ni bukan jenis pemarah.
tapi aku marah bila aku rasa ada yang tak adil.

mula dengan hari jumaat, aku free je pagi tu,
tengahari tu aku de aktiviti gamelan.
then on the sam evening, i'd figure out something was wrong abt my parcel.
parcel delivered by mom.
it should be handed to me tht evening..
tapi bukan tu yg jadi.
aku kene uruskan bungkusan tu.
tp ptg tu aku kne rehearse persembahan utk dinner.
break kejap then smbung lg mlm tu..

hari sabtu bengkel gamelan aku memang ah tak mula awal pagi subuh mcm korang kannnn..
aku nye pukul 9.30..
tapi aku excuse dari palapes for the whole day sbb aku nk uruskan parcel aku tu.
hanya Allah je yg tau mcm mna kelam kabutnya aku..
mana taknye.. bende dlm parcel tu aku nk gne mlm sabtu..
ulang alik dri pjbt pos UTM.. pjbt kolej.. pjbt pos Tmn U
kalau ade knderaan takpe gak
dlm masa yang sama aku nk kene siap utk pergi ke hotel tmpat kteorg dinner sbb ade rehearsal lagi..
kalau aku boleh ceraikan badan, dah lama aku bahagi tiga badan aku haritu..
satu utk palapes..satu untuk gamelan.. dan satu untuk dinner..

esoknya, pukul 9.30 de bgkel gamelan lagi. sambung lak dengan meeting showcase smpai ptg,
agak2 bila aku nak belajar?

aku tak kesah penat. sumpah aku tak kesah.
tapi ape yang aku kesah bila ada orang yg tak reti jaga mulut.


aku dah la tengah kelam kabut siap.
tiba2 dia tego aku then cakap,
"o0o0o0o0, menuang!"
simple kan?
tapi menyakitkan hati.
cukup menyakitkan.
niat hati nak jerit balik. tapi aku rasa baik aku cepat siap daripada gi jerit kat dia..

untuk sayang-sayang aku kat luar tu,
aku nak pesan,,
kita ni hidup bermasyarakat,
lagi elok ko tego aku sihat ke tak,
dah makan ke belom,
daripada kau tanya, "kau skip aktiviti ea tadi?"

dan untuk kamu, aku tak kesah orang pinjam barang,
tapi cakap dulu dengan aku,
kalau aku tak dapat bagi respon, bagi pendapat aku, jangan.
jangan pinjam.




********************************************
"ek eleh budak ni"
"weyh bende kecik pon nak tulis ke?"
"takde bnde yg berfaedah lagi ke yg dia nak tulis?"
"heh, tu je ke der?"


kalau nak cakap aku pengecut silakan..
ni sebab aku tulis blog.
untuk menegur.
kalau terasa, maafkan aku.
ni cara aku.
tak puas hati, settle blkg.

1 comment:

MiErA said...

sape budak tu sape?
kalau acik dtg sana adik tunjuk kat acik!!
berani diaaaa
dasar mulut cencurut!
meh aku kuti2 mulut dia tu..
suka suki je nk ckp adik cmtu
;p
(terpujuk x ati adik)=)

aktif2 jugak..
jgn lalai dlm study..
ur priority study..bukan yg lain....
nk join boleh..
tp make sure adik bleyh dpt pointer mantap