February 20, 2011

saya cantik?


salam.. sapa nak jadi chantekk?? raise your hands up!!

okay.. i still cant see it even if you do raise your hands. hehe
mesti korang pelik kan.. pehal lah minah ni tetibe je tanye pasal kecantikan lak ni kan....
haaaaaa...!! ni ha nak habaq mai naaa...
*ce cite ce cite*

dari pengamatan aku yang agak boleh pakai ni..
kita selalunya pakai cantik2 supaya kita jadi the-centre-of-attraction.
kan?
maybe some of you will disagree but somehow i bet that majority will nodded. tiheee

semua nak jadi cantik..
kasi mekap tebal2.
baju lawa2.
tudung lilit2
kasut tinggi2.
hidung mancung2. <== *okay tu tipuuu*

siapa boleh bagi tahu aku APA ITU CANTIK?

ramai yang misunderstood. they come up with a mind set that if we do follow the latest-expensive-trendy fashion, then we are beautiful.

itu semua SALAH!
saya ulang. SALAH yeee..

we are beautiful as long as we are comfort with our OWN STYLE.

tak caya? impossible? cant believe?

try it.

betullll.. tak tipu punya..

ramai yang asyik fikir serabut2 pasal pakaian diorang whenever they need to attend to an occasion.
fikir yang simple.

1) affordable
2) comfortable
3)simple

these three aspects are the MOST important okayyy..
if i give you a condition, can you give me your opinion?

kenapa nak kesah ape yang orang cakap. percaya atau tidak, anda boleh control mind set org sekeliling hanya dengan yakin pada diri sendiri.

kalau betol awak cantik. then why you need to bother about others??

aku bagi contoh orang2 yang bagi aku fashion icon lahhh..


maybe korang tak bley tengok pic2 dia tapi takpe.. aku cerita sikit ea pasal dia..
aku kenal dia since form1..
we are getting closer eversince both of us were offered to MRSM ALOR GAJAH.
dari situ aku lebih kenal dia.
seorang yang ceria. pelupa. dan aku sayang dia. hahaha

apa yang aku boleh cakap about her and her fashion is.. dia sangat berani..
kadang2 colour baju dia LANGSUNG tak match tapi dia tetap CANTIK..
hahaha aku tak tipu..
yang membuatkan dia cantik adalah dia selesa dengan pakaian dia.
so thumbs up to you deary faya! ^^,

SECOND ICON : cik epal

aku kenal dia ni pun dalam dunia blog je..
kalo tengok shawl yang dia pakai simple je..
tapi sebabkan dia selesa dengan cara dia.,.
she looks gorgeous in her own way..

so, she comes up to be PRETTY as she believes she is.
percaya atau tidak, i do believe it too..

THIRD ICON : hana tajima

dia ni pada asalnya adalah non-muslim about four years back then..
TAPI..lepas convert into Islam,, dia memperkenalkan cara pemakaian hijab yang tersendiri.
and sekarang ni dia kerja dengan style company.
kalo nak tahu siapa yang selalu pakaikan tudung Yuna tu suma...
haaaa... dia lah yang dibalik tabir nye...
betol..kalo tak caya, sila tanye pakcik google ni...

okayy ade banyak lagi fashion icon yang aku nak kenalkan.. contohnya maria elena and so many moreeeeeeeeeeeee...

sebelum aku lupa.. semalam aku pergi dinner.. then aku apply bende yang aku percaya ni..
results : aku puas hati. sebab aku selesa cara aku sendiri.



ni gambonyeee..


bergambar sebelum dinner
bergedik sebentar.. hahaha
makcik skeleton yg mendengar nasihat fashion saya. hahaha
kawan-paling-rapat-yang-jarak-dia-kurang-dari-nano-meter.
bestEST friendssssss:
dari kiri : piee,suk,aku,aiza,ijat,mizuan.


korang dah dapat tak main point aku?
punya lah putar belit cerita,, akhirnya nye, i can conclude that

we are beautiful as long as we are comfort with our OWN STYLE.


most important thing is YOU.
BSURSUCSUR
(be as you are as you see as you are)

don't forget to SMILE. it is the lucky charm you know?




p/s : kalau nak wajah berseri dan bersinar-sinar, ambillah wuduk. (: Allah knew the best for us.









No comments: