January 17, 2011

Global Outreach Programme

assalamualaikum..

first of all.. ari ni ari isnin. esok selasa. lusa rabu. yg paling penting yang aku nak sampaikan adalah, hari khamis ni cuti. okay. hahaha. walaupun takde kene mengena dengan topik saya yeee...

aku kenal pasal program2 yang mcm ni masa aku dh start degree.. soalan pertama yg terlintas masa aku dengar psl bnde ni adalah " pejadah ni??"..
setelah diberikan penerangan serba sedikit, ia adalah program yang mempunyai matlamat yang jelas dan dikendalikan sepenuhnya oleh pelajar sendiri (kebiasaannya)

secara kebetulan dan tidak, aku dah terpilih utk dua program yg mcm ni..
satu : showcase gamelan ke indonesia
dua : GOP ke mesir (cairo/alex)

alhamdulillah. aku harap semuanya berjalan lancar...

nak tau tak de kisah disebalik benda ni?
masa kiteorang (budak tahun satu chem eng) dikenalkan dengan bende ni,, kami semua excited hyperbola sampai hampir semua nak join..
mulalah timbul hal orang yang pilih bulu masa pemilihan, cth nya : sorok kan hal temuduga sbb nk bagi kwn2 dia je yg masuk,
bila fikir2 balik, pedehal? lek2 jela kann?
biasalah. fikiran yang tak matang.
acap mengundang spekulasi negatif.

hai manusia-manusia. dengan kawan sendiri pun nak dengki kan? jangan jadi macam aku yang dulu. dengki bila kawan terpilih. cuba redha dan cari inisiatif untuk timba pengalaman yang serupa. rezeki Allah s.w.t kat dunia ni berterabur. cuma kita je yang kena cari. tapi dengan cara yang betul. ok?

itu je :)

No comments: