January 29, 2011

kawen lah kawen..!

assalamualaikum..

minggu lepas aku pergi wedding sedare dekat kampung pengantin..
anda tahu dimana?
sila google kalo nak tahu dengan le
bih lanjut kat mne ye...

okay.. semenjak dua menjak ni..
minat aku lebih cenderung bidang fotografi..
maybe aku boleh dedahkan bidang chemical engineering melalui gambar mungkin. *boleh ke?*

so..
masa otw tu sempat agy aku snap pic abg aku. hehe

and ni parents aku.. luv yu for eber lahhhh.. <3

antara favourite pic (:
miss flower girl yg sporting berposing.
atok aku sedang menepung tawar.
hmm..
dua sejoli.

sedara belah sana.

cover jgn tak cover.. keh keh

aku tak tau nape pengantin ppuan angkat kaki camtu,,

family gathering always gonna be fun. rite?

syarah yg comellllll..

haha. takmo dok diam.

band yg dijemput.

antara banyak banyak gambar. ni yang aku paling suka..




anyway, aku shoot gambar2 ni suma pakai kamera sony 14megapix ayah aku jeee.. bukan yang sampai boleh zoom lubang idung org tu.. hihi.. pe pendapat korang pasal gambar ni? oke tak?


p/s : tak sabar nak tunggu adik beradik sendiri kawen. woot woot.

January 24, 2011

S.E.R.A.B.U.T

assalamualaikum.

erk.

aku tension.

tapi aku tak tau camne nak ilangkan.

ko tau?

bagitahu aku.

^^,







p/s : luar senyum. hati sapa tau?

January 21, 2011

dunia ni pelik kannn?

assalamualaikum.

setiap hari kita lakukan aktiviti seharian kita kan?
cuci pinggan mangkuk..
mandi..
berus gigi..
pergi kelas..
bancuh air..

pernah tak terlintas apa-apa yang pelik dalam fikiran korang?
kalo macam aku, ni adalah persoalan yang aku tak pernah jumpa jawapan yang tepat:

1. kenapa gam tak melekat kat botol gam tu sendiri.
2. mcm mne org dulu2 boleh terlintas nk wat cerita lagenda?
3. kenapa kerajaan buat kempen anti merokok tapi benarkan jualan rokok?
4. kalo tak bagi mmandu masa mabuk, knape 'pub' sediakan parking lot?
5. kenapa permohonan pembinaan pusat hiburan diluluskan tapi lepastu tgkp balik sape yg pegi sana?
6. kenapa ada lelaki yang nak sangat jadi perempuan.
7. kalo betol perempuan ada naluri keibuan, knape ade yg buang anak?
8. knape de lelaki yg gah dan segak berbaju melayu ari jumaat, tapi tak smyg jumaat??

hmm.. ada BANYAK lagi persoalan yang aku sendiri takde jawapan.. mungkin satu hari nanti, korang bley bagi jawapan kat aku kan?


***************************************************

kadang kadang aku sedih, marah, konpius,, suma ah.. KENAPA? soalan tu selalu.. selalu sangat.. singgah sekejap kat kotak fikiran aku yang kadang kadang agak berhabuk ni..
kalo aku nak persoalkan satu persatu benda yang pelik ni, aku rase einstein pon mati kebuntuan.. hahaha
TAPI tak kesah la apa benda pelik yang korang penah buat, nampak, dengar atau apa sekalipun,, soal balik dalam diri anda,

"adakah Allah berpuas hati?"

fikir-fikirkan.
sekadar renungan ^^,

hanya peringatan untuk diri sendiri dan saudara seislam aku. :)

January 17, 2011

Global Outreach Programme

assalamualaikum..

first of all.. ari ni ari isnin. esok selasa. lusa rabu. yg paling penting yang aku nak sampaikan adalah, hari khamis ni cuti. okay. hahaha. walaupun takde kene mengena dengan topik saya yeee...

aku kenal pasal program2 yang mcm ni masa aku dh start degree.. soalan pertama yg terlintas masa aku dengar psl bnde ni adalah " pejadah ni??"..
setelah diberikan penerangan serba sedikit, ia adalah program yang mempunyai matlamat yang jelas dan dikendalikan sepenuhnya oleh pelajar sendiri (kebiasaannya)

secara kebetulan dan tidak, aku dah terpilih utk dua program yg mcm ni..
satu : showcase gamelan ke indonesia
dua : GOP ke mesir (cairo/alex)

alhamdulillah. aku harap semuanya berjalan lancar...

nak tau tak de kisah disebalik benda ni?
masa kiteorang (budak tahun satu chem eng) dikenalkan dengan bende ni,, kami semua excited hyperbola sampai hampir semua nak join..
mulalah timbul hal orang yang pilih bulu masa pemilihan, cth nya : sorok kan hal temuduga sbb nk bagi kwn2 dia je yg masuk,
bila fikir2 balik, pedehal? lek2 jela kann?
biasalah. fikiran yang tak matang.
acap mengundang spekulasi negatif.

hai manusia-manusia. dengan kawan sendiri pun nak dengki kan? jangan jadi macam aku yang dulu. dengki bila kawan terpilih. cuba redha dan cari inisiatif untuk timba pengalaman yang serupa. rezeki Allah s.w.t kat dunia ni berterabur. cuma kita je yang kena cari. tapi dengan cara yang betul. ok?

itu je :)