December 5, 2010

rumah ku bkn rumah mu.

kalau mama ade kat sini.
eventhough mama tgh mmbebel ke..
tgh dok diam je ke..
but i knew that is why i feel home in my home.

December 3, 2010

CERITERA HANG OUT

as salam.. bila aku bukak page blog.. berkobar-kobar bagaikan lebah yang mencari madu ataupun flower girl yg menabur bunga mahupun seperti burung yg mencari sarang pabila senja.. puitis jugak aku ni.. hahaha.

mula2 nak tulis benda yg 'berisi' sikit selepas sekian lama tak menulis bnda2 yg bfaedah mahupun mantap atau sedap seperti coklat yg melekat kat sudip masa buat kek batik.. huh.. buat aku lapar.. disebabkan sdg mghadapi masa yg tidak berkualiti.. aku mengambil keputusan untuk menulis yg biasa2 je.. okay? sila tekan butang home bg yg setuju.

ermm.. pe ea nk tulis ni.. okay .. let's start psl "CERITERA hang out aku dgn paa n faya"..
first of all, mari kita bertnya kepada antara watak utama berkenaan soal hati, pundi kencing dan limpa dia pasl cerita ni : what i can say is.. "WOHOOOO".. best. amazing. diorang remain as cool as they are.. so do i.. muahahaha.. what ever!

JALAN CERITA : BAB 1
first paa jmput aku kat mc.. then enjoy our cool blog after paa isi minyak kat shell.
.
then kteowg g cri parking n menapak ke mahkota parade.. melangkahnya kami ke karaoke room. "yg small nye ea", ujar saya. lpas paa mghulur rm10 dan ditambah agy dgn sjumlah duit aku.. kami melalak selama sejam.. " alo faya.. ko dh smpai kat mne?" tanya sy kebingungan.. lantas faya mengatakan bahawa ketibaan nye disambut ramah oleh parking machine.. selepas makan, gelak, nangis, mnjerit n bsembang smbil meluahkan pndapat utk cerita 'ngangkung',




kami pun mengucapkan selamat tinggal buat paa yg terpaksa balik sebelum pukul 6 atau sebelum ayah dia pukul..

BAB 2 :
aku dan faya menginjak kan kaki kami ke dalam kereta.. selepas enjin kereta mengaum ganas lalu melimpahkan cahaya lampu nye ke atas jalan,, sinonim dgn perwatakan kami iaitu perempuan, kami pon bercerita.

#^$*^#^&$#*^$*$*^$&^#%#% <==perbualan ini terpaksa ditapis atas sebab yang munasabah

cuba korang bayangkan.. okayy sebab aku suh kowg bayangkan, sila tutup mata.
ok. smbung balik.. cuba korg bayangkan,, sepanjang perjalanan tu.. kteowg TAK BERHENTI BERCAKAP.. adalah la secungap dua tu kteowg bhenti.. so byk la yg telah dihupdate sesama kami..

BAB 3 :
kteowg pergi makan. then si apik anta aku balik sambil ditemani sepupu2 faya. it was totally fun.

(tapi aku tak bercampur camni ah)


sekian saja ceritera tadi. antara isi perbualan kami, aku sedar satu perkara.. adanya cinta (antara lelaki dan perempuan bukan mahram) tanpa pernikahan.. adalah suatu yg sia2 dan disulami bisikan dan bayang syaitan yg memperindahkan apa yg sepatutnya dipandang keji. kami gelak. kami have fun. tapi tak semestinya hang out tu suatu yg hanya sia2.. bak kata pepatah, ambil yang keruh, buang yang jernih kan? so,, siapa2 yg baru nak disuntik oleh jarum syaitan tu, sila tepis dgn penuh hikmah.. atau anda mungkin dijangkiti virus HIV versi syaitan laknatullah.. sekian dari saya.. wassalamualaikum warah matullah hi wabarakatuh.. tihee.. :)