October 26, 2010

lek luuuuhh (hupdate terkini)


salam. pengisian kali ini kita wat yg ringan2 je k? nak cerita sikit pasal life kat sini. well, being an engineering student is not an easy job. seriously. bukan nak berlagak. tak terlintas pon.. cuma nak jernihkan mana2 air yang keruh :)

okayy. kalau selama ni aku cakap aku bz kan? meh aku terangkan pe yg bizi sgt budak kecik ni smpai tak sempat nak wat entry kat blog.

sbg first year student, kami diberi tugasan unt
uk mengkaji masalah. berdasarkan namanya "problem based learning", so, anda semua dapat agak ah kan apa yang kteowg blaja. dlm team aku, (oneteam) ada lima org. sebagai pengenalan,semasa fasa 1, kami disuruh untuk cari apa sahaja info berkenaan 'carbon and water footprint'.. percayalah cakap aku. bukan senang wat bende ni.

ni lah yg kami kene kaji (gambaran kasar)

sekadar perkongsian, carbon and water footprint ni sebenarnya pasal your daily usage that involve carbon and water. tak kesa la ape. makan, berak, kenderaan, mandi, and apa2 je la..

untuk fasa kedua pulakkkkk, kami kene pilih satu building kat dlm UTM untuk kaji carbon/water footprint. things get tougher but we managed to do it :) alhamdulillah

last but not least, fasa ketiga a.k.a final draft a.k.a big presentation. woahhhhh. iini yang mencabar ni derrr. cabar keimanan, cabar kesabaran, cabar kewangan,, suma ahhh,.. seriously.. kami dikehendaki untuk menghias booth kami yang ada kat dewan. kami juga akan dihakimi oleh reaallllll engineerss.
ni ah pakcik engineer tu aritu.. ehhhh.. salah2. hehe..
camni je ah rupa pakcik uh. (tmbah sikit kedut ea)

the good news is, kami berjaya memenangi tmpat pertama. Alhamdulillah. Allah je yg taw mcm mana susah nye kami berusaha yg sehabis baik. syukron ya Rabb

*****************************

No comments: