June 12, 2010

today.

nak cte sket pe jadi hari ni. klaka. mara. suma lah.

okay. 1st, story time aku pergi beli short dress. or pape je lah yg korg pggl ni.
haa. yg cmni la. lebih kurang. ala. boleh pakai dgn inner or outer.

okay. 1st incident masa kat kedai tu adalah :
time aku tgh dok belek2 dress, sekumpulan perempuan lalu. linkungan umur cam tua 2 tahun or lebih dari aku. (approximate. of course aku tak tahu umo dia sebab aku x tanye k? ) aku dengar dengan jelas, terang lagi nyata, ada sorg tu ckp camni, " apasal hah de gak orang yg suke sgt baju cam apron ni?"
agak panas di situ ye. aku teringin je nak kasi dia rase sikit pelempang cap kasut crocs tiruan aku. tapi dia dah jalan dulu. takpe. jaga ko. haha

2nd : kat kedai yang sama

aku tgh konpius nak pilih blouse sedangkan mama lak cakap pilih satu. okay.. tu tak kesah lagi. aku ada 2 choice. wether nak pilih yang bunga2 or yang kale base hitam dgn corak putih.

saleswoman : (tgh membebel tak abes2 bagi aku cadangan sedangkan aku tak penah tanye dia pown )
aku : ma, nak pilih yang mane ni?
mama : ikut suka adik la. babah dh tggu. cepat sikit pilih.
saleswoman : akak rase adik pilih la kaler itam. itam sesuai sikit dgn adik.

pe ko rse kalo ko kat tmpat aku. adakah nak kasi dia lunch handbag aku? or biarkan. aku pandang mama. n mama pon serentak pandang aku. nasib baik aku sporting. aku dengan mama tergelak je. bengong tol.



hari ni gak perasmian sukma. n melaka jadi tuan rumah :) pergi la tengok kejap kat stadium hang jebat. apa yang betol2 menarik perhatian aku bukan abang hensem yg jadi sukarelawan. takkk. haha. tapi maskot kancil yang de byk2 tuh. haha. kalo kowg tgk time kat tv2 kowg taw ah kot. *mustahil. abes world cup cmne lakkk kan?* ade dua ekor kancil (maskot) ni cam terjal sikit. muahahahah. sumpah aku byk gelak. time perbarisan, of course lah ade lagu yang nak iring tu suma kan? haha. jgn byg kan muzik yg cam pbarisan selalu yg ala2 tentera tu. tapi ni irama malaysia. dua ekor maskot ut bley lak wat hal sendiri. berjoget. silat. paling tak boleh blah bila dowang ajak harimau (maskot brunei) menari and silat sekali. hahahaha. and everytime kontijen dari negeri2 lain masuk, of course ah dowang lambai2 kat audience kan? budak kecik sebelah aku dgn perempuan depan aku beriya-iya lambai. hahaha. aku dok kat situ bantai gelak je. ada gak atlet kat trek yg masuk perbarisan tu kecoh2 lambai kamera yg kat tepi, padahal kamera tu tak on pown. hakhakhak. ni aku tak tahu nak salahkan siapa. haha.


ada lagi menatang yang jadi hari ni. takkan la aku nak cite suma lak en? haha. btw, secrets make a woman woman. kan? :)

No comments: