May 9, 2010

tengok dunia dgn cara baik.

Assalamualaikum.
aku rse aku xpenah agy start blogging dgn bg salam.

okay. kalo sblm ni aku rse, since aku dduk kat UTM. aku xpenah puji tmpat ni. asyik merungut dgn ape yg xde. looking at the bad side. thinking by the bad perspective. looking a dot at a paper as a spoil. not as a white paper with more white than black.
then aku realise. sbnarnye itu kita kn? ble de probs, always look at the bad side. such as, aritu aku ilang sratus. xtaw r bg kowg byk ke x sbb bg aku byk.my roomate ilang handphone dia. looking at her. cursing the person yg dh curi hp dia. okayy. aku admit. i might do the same too.

BUT.. aku. sebagai org yg dok perhati en dia terfikir. kalo aku ilang hp kan aku xleka msg. xde r payah kene topup. ye dok? aku pown bknnye ade owg nk mcg pown. hehe.

aku hilang seratus. itu yg abstrak. tapi aku dpt belajar yg xsemua bende kite bley amek mudah. okayyy.. kepada adk bradik ku, ayat ni dah bese dga kn? tu memang terkesannnn sangat kat aku.

as mama said, " adk ni bek sgt la dek. adek pk owg len bek cam adek ke? xbmakna adek xpenah amek hak org, org xkan amek hak adek"

haih. mama. u got me thinking la. hihi. mmg btol pown. okayy. aku bkn nk tekankan yg mama ckp aku bek. takkk. tapi nk tekan kan ayat yg lepas tu.

kalo suma org bek, polis pown xde kje kn? tentera pown. alamak. ayah aku!!



okay. dah abes. xtaw nk ckp pe agy.ini suma gara2 nk memenuhi khendak kakak aku yg mnyruh aku meng'update' blog. :)

No comments: