May 20, 2010

my friend and a story behind all that.

salam. ermm, first. dah kol 2.47. tapi aku blom packing utk esk agy. huhu. mati aku. kayh. this is not the main point. bese lah kalo crita mesti de intro dia kan? (walaupown intro cam xde kne mgena sgt)

okayyy. sblm aku start melalut agy, marilah ke isi post kali ni. seperti yg aku dah ckp dlm ati tapi belom aku tulis mahupown cakap, *bahahaha.. okay. aku melalut agy. * aku nak cerita siket psl mmbe aku. t aku btaw pe yg aku cbe smpai kan k?

ade sowg mmbe aku. nme die irine. skolah rndah sme dgn aku. dia pgawas dulu. tpi aku xtkot sbb aku bdk skema yg xwat salah. hahha. okay. setaw aku dia ni bese2 je. aku tgk cam ppuan bese je. 1 ari.. *jeng jeng jeng* aku dapat taw pasal dia. (ni bkn gosip liar) aku tgk fb dia. ni dia kalo kowg nk g kat fb dia.http://www.facebook.com/irinenadiamarcello. tgk friends bribu riban. pastu dia ade lak ni.

http://www.facebook.com/pages/Irine-Nadia-Marcello-Dot-Blogspot/118538314847802?ref=mf

huh. impressive kan? blom smpai klimaks agy ye saudara saudari.. okay. dia ade blog. n blog dia yg telah mjulang nme dia ke seantero malaysia. *hiperbola lak kawwww* http://irinenadia.blogspot.com/. ni blog dia.
ape yg mmbuatkan aku lg kagum adelah bila aku nmpak bilangan follower dia. 2000++ woooo.. aku 20 pown xsmpai agy. =.=" haha.. dan yg lbey mjatuhkan rahang aku adelah pabila aku taw dia g sydney. (bkn tu yg jatohkan rhg aku la) ANNNDDDDD dia dtemu ramah paper utusann.. sebab ape? jgn tnye aku. g tnye dia. haha. pastu. de magazine pown wat artikel pasal dia.
suma ni ade dia cte dlm blog dia.

kalo nak tengok content dia. aku rasa cam biasa je. jgn salah tafsir. bkn aku nak ckp dia ni bese2 je. takkk. mksd aku. pe yg dia ckp adalah perkara biasa. pasal life. minat. study. suma suma tu la,,but then.. sambutan luar biasa kann?? :)



....................................................................................................

okay. tu cte aku pasal dia. ni ape yg aku nk tulis. kalo diikutkan sifat aku sebagai manusia bese yg ade blog gak. TIPU glerr kalo aku ckp aku x jelesss tgk dia sukses camtu sbb kan blog dia.

TAPI..

ade 2 cara utk terima menatang ni.
mari kita mulakan dgn cara yg baik.

aku tgk blog dia. aku impress. sbb aku penah kenal dia. aku penah wujud dlm hidup dia. fyi. dia yg cntact aku dulu kat fb. meansss.. bkn mksdnye aku lg hot dri dia. takk. mksd nye.. even though dia da ade bribu kawan. tapi dia still x lokek utk tego aku dulu. :) which is 1 of the very good behaviour yg aku ske pd org yg pegang title kawan.

kenapa perlu jeles kalo org len sukses? aku nak kite buang mentaliti sampah ni. *thx madi sbb bg aku kosa kata yg cool gle ni* sebab aku tgk melayu ramai cmni. aritu aku nek teksi. pakcik tu dah BPULUH TAHUN jadi driver. sumanya gara2 mse dia kerja pjabat dulu, leklok mase career dia tgh memuncak.. ade owg g santau dia. g pe mnatang ah agy yg 'kenekan' org ni. haih. tolong matang kan fikiran anda. kalo sy boleh. kenapa tidak anda?



okay. cuba kalo aku g amek bad side nyer tindakan. aku g wat fake profile. curi suma gmba dia. tiru style dia tulis. wat blog bru. sebarkan fitnah pasal dia. ckp yg aku kne wat profile bru sbb dia g tru aku. huh. jahat tak? jahat kan? kan? taw tak mnusia cmni wujud? kalo kowg bca kat fb dia. de dia tulis yg ade org wat fake profile kat fb. n mgaku sbg dia.



aku tak phm kenapa perlu ade tindakan yg tak rasional camni. jangan jadikan ini yang mundurkan orang kita. mentaliti sempit. kenapa perlu jadikan pihak yg lebih baik tu sebagai musuh? kenapa tidak saingan? saingan utk capai btter achievement dri pe yg korg ade skrg. fikir jgka masa pjg pleaseee. please. sebab aku dah bosan dgn org yg cmni. aku rse kes buang bayi. kes anak luar nikah n byk agy gejala sosial bermula dari cara kita fikir. betulkan. jgn blk mcm kita jahiliah dulu. aku post menatang ni bkn sbb nk suruh bsaing blog spe lagi hebat. tapi aku nk kowg amek ape yg aku cbe smpaikan. ubah. cara fikir. insyaAllah. berjaya kelak dgn redhaNya :)

3 comments:

saf ★ said...

mellyyyy. suka tgk blog kwn kau tu. :D

Nik Sarah said...

aah sukela,,cmne dye leh fames..haha

Irine Nadia MaRceLLo said...

melly...thanx a lot babe!!! =))
love u more..gimme mo more! yeahh! ahaa3