May 31, 2010

shift your mind.

salam. setelah sekian lama aku biarkan blog aku, kini aku kembali. yeahhhhh..! hehe.

berbalik kepada tajuk post aku kali ni. about shifting your mind. as a normal teenagers. of course. aku pown ade account facebook for sure. to connect me with others as i am losing my social skills nowadays. huhh. okay.

tapi apa yang buat aku rasa serba tak kena.. bila.. aku tengok ramai remaja macam aku yang menggunakan fb sebagai tempat untuk diorang jaja perhatian. i mean.. kalau yang perempuan try to attract yang lelaki and vise versa. maybe tak ramai kawan aku yang buat macam itu. tapi.. bak kata pepatah.. kerana nila setitik rosak susu sebelanga. ye dok?hehe.

hurmm. shift your mind. will you? pesanan tulus ikhlas dari tuan punya blog ini yang tidak berlapik langsung lidahnya adalah : desperate sangatkah anda sampai nak jaja macam itu?

tapi. aku masih baik. so,, ayat aku yang agak beralas adalah. shift your mind. utk yg perempuan (those yg jaja je la) ,, aku nasihatkan. lebih baik ko fikir apa menu makan tengah hari atau bila kau nak uruskan baju kat mesin basuh mahupun bila ko nak basuh pinggan mangkuk.. daripada ko tukar status kat profile ko pasal mana2 lelaki yg penah dump ko or watsoeva. pleaseeee. kita ada maruah. maybe ko anggap benda itu biasa je kan? tapi bagi sesetengah pihak (aku tak kisah kalau ko nak cakap aku kolot ) nut then akui rasa benda tu tak patut. ok?

bagi yang lelaki. aku xtaw macam mana sangat nak nasihat kowg. hehe. lagipun aku tak nampak ramai lelaki yang wat macam ni pun kat fb. so, akhir kata, pandai2 ah nak hidup kat dunia. bak kata mak aku yang baru lepas operate : kita yang wat dia, bukan dia wat kita.

okay dah. salam :)

May 20, 2010

my friend and a story behind all that.

salam. ermm, first. dah kol 2.47. tapi aku blom packing utk esk agy. huhu. mati aku. kayh. this is not the main point. bese lah kalo crita mesti de intro dia kan? (walaupown intro cam xde kne mgena sgt)

okayyy. sblm aku start melalut agy, marilah ke isi post kali ni. seperti yg aku dah ckp dlm ati tapi belom aku tulis mahupown cakap, *bahahaha.. okay. aku melalut agy. * aku nak cerita siket psl mmbe aku. t aku btaw pe yg aku cbe smpai kan k?

ade sowg mmbe aku. nme die irine. skolah rndah sme dgn aku. dia pgawas dulu. tpi aku xtkot sbb aku bdk skema yg xwat salah. hahha. okay. setaw aku dia ni bese2 je. aku tgk cam ppuan bese je. 1 ari.. *jeng jeng jeng* aku dapat taw pasal dia. (ni bkn gosip liar) aku tgk fb dia. ni dia kalo kowg nk g kat fb dia.http://www.facebook.com/irinenadiamarcello. tgk friends bribu riban. pastu dia ade lak ni.

http://www.facebook.com/pages/Irine-Nadia-Marcello-Dot-Blogspot/118538314847802?ref=mf

huh. impressive kan? blom smpai klimaks agy ye saudara saudari.. okay. dia ade blog. n blog dia yg telah mjulang nme dia ke seantero malaysia. *hiperbola lak kawwww* http://irinenadia.blogspot.com/. ni blog dia.
ape yg mmbuatkan aku lg kagum adelah bila aku nmpak bilangan follower dia. 2000++ woooo.. aku 20 pown xsmpai agy. =.=" haha.. dan yg lbey mjatuhkan rahang aku adelah pabila aku taw dia g sydney. (bkn tu yg jatohkan rhg aku la) ANNNDDDDD dia dtemu ramah paper utusann.. sebab ape? jgn tnye aku. g tnye dia. haha. pastu. de magazine pown wat artikel pasal dia.
suma ni ade dia cte dlm blog dia.

kalo nak tengok content dia. aku rasa cam biasa je. jgn salah tafsir. bkn aku nak ckp dia ni bese2 je. takkk. mksd aku. pe yg dia ckp adalah perkara biasa. pasal life. minat. study. suma suma tu la,,but then.. sambutan luar biasa kann?? :)



....................................................................................................

okay. tu cte aku pasal dia. ni ape yg aku nk tulis. kalo diikutkan sifat aku sebagai manusia bese yg ade blog gak. TIPU glerr kalo aku ckp aku x jelesss tgk dia sukses camtu sbb kan blog dia.

TAPI..

ade 2 cara utk terima menatang ni.
mari kita mulakan dgn cara yg baik.

aku tgk blog dia. aku impress. sbb aku penah kenal dia. aku penah wujud dlm hidup dia. fyi. dia yg cntact aku dulu kat fb. meansss.. bkn mksdnye aku lg hot dri dia. takk. mksd nye.. even though dia da ade bribu kawan. tapi dia still x lokek utk tego aku dulu. :) which is 1 of the very good behaviour yg aku ske pd org yg pegang title kawan.

kenapa perlu jeles kalo org len sukses? aku nak kite buang mentaliti sampah ni. *thx madi sbb bg aku kosa kata yg cool gle ni* sebab aku tgk melayu ramai cmni. aritu aku nek teksi. pakcik tu dah BPULUH TAHUN jadi driver. sumanya gara2 mse dia kerja pjabat dulu, leklok mase career dia tgh memuncak.. ade owg g santau dia. g pe mnatang ah agy yg 'kenekan' org ni. haih. tolong matang kan fikiran anda. kalo sy boleh. kenapa tidak anda?



okay. cuba kalo aku g amek bad side nyer tindakan. aku g wat fake profile. curi suma gmba dia. tiru style dia tulis. wat blog bru. sebarkan fitnah pasal dia. ckp yg aku kne wat profile bru sbb dia g tru aku. huh. jahat tak? jahat kan? kan? taw tak mnusia cmni wujud? kalo kowg bca kat fb dia. de dia tulis yg ade org wat fake profile kat fb. n mgaku sbg dia.



aku tak phm kenapa perlu ade tindakan yg tak rasional camni. jangan jadikan ini yang mundurkan orang kita. mentaliti sempit. kenapa perlu jadikan pihak yg lebih baik tu sebagai musuh? kenapa tidak saingan? saingan utk capai btter achievement dri pe yg korg ade skrg. fikir jgka masa pjg pleaseee. please. sebab aku dah bosan dgn org yg cmni. aku rse kes buang bayi. kes anak luar nikah n byk agy gejala sosial bermula dari cara kita fikir. betulkan. jgn blk mcm kita jahiliah dulu. aku post menatang ni bkn sbb nk suruh bsaing blog spe lagi hebat. tapi aku nk kowg amek ape yg aku cbe smpaikan. ubah. cara fikir. insyaAllah. berjaya kelak dgn redhaNya :)

May 17, 2010

bagaimana nak atasi kecelaruan

salam. tajuk nak gempak. sebenarnya itu adalah satu persoalan. esok ade test fizik. aku study. aku try kuiz. bila aku try soalan past year aku jadi.. jadi.. jadi.. blank kowt. uggghhh.

Ya Allah. permudahkan urusan ku. aminnn~~

hemm.. aku xtaw kenapa. maybe sebab hormon tak berapa betol. or maybe otak tak berapa betol.kakak ade ajar. pe nak wat kalo tengah tension. humm. aku tengok pocoyo pown aku still tension. tolong la kuarkan perkara remeh dari pale otak aku.
okay. tibe2 aku teringat aritu aku tengok vid clip sakaratul maut. well. bende tu de gak memberi kesan kat aku. walaupown aku rse bnde tu de pros n cons die. but then lets judge the bad side later on kayh? aku sedar pe yang kita bawak time jumpa blk Sang Pencipta hanya kain kapan dan kita. ape yang kita buat mase lalu tulah yang akan beri kite kesan mase depan,

betol. pe yang orang selalu cakap, "ahhh. bende dah lepas. ko nak serabut pk agy watpe?"
as i said before. bende tu yg akan efek kita mase depan. ye dok?

btw., len orang len cara penyampaian. okay. ni nak lari topik sikit.aritu de kawan aku post kat fb,


Mu Sai Ros Hoi2!guru2 bkn ptt d hrgai staun skali tp stiap ari..sbb klu dorg x smpi kn ilmu tuh kte nie d anggp smph je..
hoi2!!

Yesterday at 12:47am via Mobile Web · ·
Nurul Amelia Mustaffa
Nurul Amelia Mustaffa
ckp lbey x gne. ko da wish cegu2 lom?
Yesterday at 1:05am ·
Mu Sai Ros
Mu Sai Ros
prlu ke ak wish?sdg kn rmi lg yg kt luar tuh akn ckp bnde yg sme kt ckgu2..so btter ak gne cara ak sndri - doa kn dorg je..
Yesterday at 7:00am
Zaraki Kenpachi
Zaraki Kenpachi
bajet ah..wish 2 sweet ckit..tnd kte prihatin yg ari ni ari guru..kalo stakat doa,ko cnfirm ke doa ko mkbul??sume org pun doakan ckg die..2 bkn cre ko..or ko doakan ckg2 ko stahun skali jeke??
4 hours ago
Fazly Azali
Fazly Azali
rlex zaraki kenpachi..
4 hours ago
Nurul Amelia Mustaffa
Nurul Amelia Mustaffa
masing2 de cara masing2 kan? so, bad. bia je die. sai. tpulng kat ko. btw. xsalah kan bg taw ckgu kte yg kte hargai dia? :)
4 hours ago ·
Hzfh Epa
Hzfh Epa
lantak la sai...
3 hours ago
Amir Luqman
Amir Luqman
sape hoi?
2 hours ago
Hzfh Epa
Hzfh Epa
kiter melayu sai...bg la salam..ni x..hoi2..ko igt ko pggl kambing ape?haih
2 hours ago
Farah Nisya D
Farah Nisya D
antara islam la bg salam..x semua melayu islam..
2 hours ago
Fazly Azali
Fazly Azali
btl2. ^^
2 hours ago
Amir Luqman
Amir Luqman
hahaha epa(xsengaje gelak)
2 hours ago
Zaraki Kenpachi
Zaraki Kenpachi
2la psal..ckp bkn men brapi..nk hoi2 plak..tnsion aq r..
2 hours ago
Hzfh Epa
Hzfh Epa
salam x semestinye ASSALAMUALAIKUM..salam sejahtera bole gak dkire ucapan salam..salam 1malaysia ke..salam gak namenye..
2 hours ago
Fazly Azali
Fazly Azali
btl gak. ^^ hak3
2 hours ago
Amir Luqman
Amir Luqman
wah epa:D
2 hours ago
Zaraki Kenpachi
Zaraki Kenpachi
salam HARI GURU!!!
2 hours ago

okay. sekarang aku xtaw cmne nak tulis cam bese balik. ahhh. lantak ahh. t aku belaja k? hahaha. okay. ape yg aku nak tekankan kat cni is.. cbe tgk cth kat atas. (sori kepada suma pihak yang terlibat sebab aku blom belaja cmne nak edit) ade macam2 gaya fikir kan? ape yang kite kene buat senang je. bila ade masalah. jangan simpan sorg2. ramai lagi kawan2 kite yg ade byk cara utk selesaikan probs kita. so? luv ur fren k? hahahaha. lari topik...



*sori. aku x belajar camne edit. t cuti aku promise aku akan atsi kenaifan ni oke?*

May 16, 2010

How to Remove Forehead Acne

How to Remove Forehead Acne

bile kesengalan bermula.

salam..

musim peperiksaan telah seminggu bermula. seperti yang kita sedia maklum. inilah musim dimana aku menunggang tebalik en diri sdri. tidor sambil bbantalkan buku2. sambil ditemani habuk pemadam yg mceriakan lagi corak cadar yg dah bape bulan x bsuh sjak masuk utm. tidak dilupakan timbunan buku dan soalan past year yg boleh mnandingi tggi aku yang x sberapa ini. bengkak mata pula semakin gelap umpama malam yg smakin malap.

detik2 mcemaskan semakin terasa apabila aku mengerling ke arah jam. stiap pgerakan jarum jam tsebut menambahkan lagi perasaan ingin terkucil. ape tah lagi bunyi beliau. setiap saat berlalu umpama mengira detik bomm ingin meletop. perasaan itu bertambah kencang apabila aku menyedari terdapat dalam 5 bab agi yang aku x revise sedangkan lagi beberapa jam aku akan duduk untuk menjawab2 soalan2 yang aku menggoyah keimanan serta mencabar kemampuan otak aku yg dah lunyai disumbat maklumat yang tidak disusun rapi.

detik 2 ini. aku rasakan begitu kecil di dunia ini. banyak lagi yang aku xtaw rupenya. haih. kadang2 aku terpikir utk mjadi sleeping beauty. ala.. yang fairy tale tu la. xtaw? naseb ko. g suh pakcik google tolong. keje minah uh senang je. tunggu prince dia datang. xyah belaja. xyah g gosok baju. xyah risau pasal makan. bila nak baya bil internet. bila nak draw duit. camne nak blk umah tyme cuti panjang. nak pilih lauk pe utk lunch. bile nak topup hp. camne nak mintak hutang dari kawan. haih. untung untung. tapi semua itu hanya mimpi di awan biru. bahahahaha. ok. aku merepek agy.

ohh. nak cte sket pasal paper fz aku aritu. hahahahahahaha. aku mencarot. aku menangis. aku senyum. semua tu aku wat kat paper tu. sory paper. janji xwat agy pasni. ahahahaha.





ni semua akibat stadi last minute. padan mke aku. :P

May 12, 2010

kucing

sy sgt suka kucing. kalo anda x suka kucing. kesah pulak saya.


macam ni. ade kucing ni die selalu datang kat bilik aku. for specific detail, dia refer to kitten colour errr.. aku xtaw nk describe kaler dia r..
aku sayang gila kat kucing ni. manusia xpenah dpt wat aku happy mcm kucing selalu wat. hehe. tengok dia bersihkan badan. mengeseh mintak nak dibelai. main geget2 tangan. haha. aku suka sangat kucing.

aku xpaham kenapa ade yg sggup tengking kucing. padahal dia mintak makanan je. aku xde makanan. kalo x memang aku da simpan da dia dalam locker aku. bhahahha :)

aku de dengar kawan aku cakap kucing tu menyakitkan hati. pdhl dia mengiau je kat kaki kau. aku rse cam nk nanges bile ko tengking kucing tu sebab dia just makan sisa makanan yg ko dah buang. aku tekankan kat sini yang tu adalah makanan yg dah dibuang.

dia comel. dia xpenah sakitkan ati aku. dia xpenah berak sepah2.

padahal dia lagi mulia kalo nk dibandingkan dengan kowg.

dia xpenah kutuk owg. dia xpenah stab back kawan. dia xpenah pinjam barang kawan. ape yg dia mintak dari ko just makanan. aku rasa kalo dia ley keje dia xde r mintak kat ko.

tp kan kucing,,, kalo ko da keje t jgn lpe aku taw.. :)) t dtg tdo kat katil aku lg ea..

btw.. kucing tu ske dengar lagu DEAR GOD by A7X.. :)


May 10, 2010

WISHES

kalo tengok title pown dah taw pe yg aku nak tulis kan?
so,, kalo de rse cam malas nk taw or kesah psl pe yg aku nak..
please leave this blog okayyy? :D



okay. start listing ;



Things that i wanna EAT :

mufin
chicken chop
cake
dadih kat msjid tmpat smyg jumaat selalu tu
tom yam mma wat
biskut
ayam goreng cam dlm cite upin ipin
aiskrim baskin n robins
mcflurry + sundae chocolate cornetto
cempedak goreng
bnde ubi yang maklong buat tu




Things that i wanna do :

tulis novel. yg dh lme dlm pale otak aku. just tggu msa je.
gi joging
pegi swimming smpai kcut tgn
pegi rayau2
pegi tgk movie
tdo bwh ktiak mama
pegi kat kakak n blk bile je aku suka :)



THINGS THAT I ALWAYS WANNA DO BUT I KNOW THAT I CANT EVER DO THAT :

lying on a cake.
put my foot in the lava
fly up away to the sky without worrying bout fallin down
visiting celebrities pastu belagak cam aku dgn dia childhood friend gitu
pegi shopping dresses cam kdai tu bapak aku nyer
movie marathon.
pegi rendam kat pantai bahamas n ade kat bali time malam tu.
makan semua jenis coklat yang ade kat dunia ni.
tambah koleksi brooches smpai jadi 2 kotak
being a GENIUS without struggling with the books.
pegi spa. manicure. salon. massage. :D










heh. x salah kan kalo nak angan2?. sbb setiap angan2 akan bawak aku satu langkah ke depan. kepada sesape yg bmurah hati nak tolong aku penuhkan wishes aku. silakannnnnn.

May 9, 2010

tengok dunia dgn cara baik.

Assalamualaikum.
aku rse aku xpenah agy start blogging dgn bg salam.

okay. kalo sblm ni aku rse, since aku dduk kat UTM. aku xpenah puji tmpat ni. asyik merungut dgn ape yg xde. looking at the bad side. thinking by the bad perspective. looking a dot at a paper as a spoil. not as a white paper with more white than black.
then aku realise. sbnarnye itu kita kn? ble de probs, always look at the bad side. such as, aritu aku ilang sratus. xtaw r bg kowg byk ke x sbb bg aku byk.my roomate ilang handphone dia. looking at her. cursing the person yg dh curi hp dia. okayy. aku admit. i might do the same too.

BUT.. aku. sebagai org yg dok perhati en dia terfikir. kalo aku ilang hp kan aku xleka msg. xde r payah kene topup. ye dok? aku pown bknnye ade owg nk mcg pown. hehe.

aku hilang seratus. itu yg abstrak. tapi aku dpt belajar yg xsemua bende kite bley amek mudah. okayyy.. kepada adk bradik ku, ayat ni dah bese dga kn? tu memang terkesannnn sangat kat aku.

as mama said, " adk ni bek sgt la dek. adek pk owg len bek cam adek ke? xbmakna adek xpenah amek hak org, org xkan amek hak adek"

haih. mama. u got me thinking la. hihi. mmg btol pown. okayy. aku bkn nk tekankan yg mama ckp aku bek. takkk. tapi nk tekan kan ayat yg lepas tu.

kalo suma org bek, polis pown xde kje kn? tentera pown. alamak. ayah aku!!



okay. dah abes. xtaw nk ckp pe agy.ini suma gara2 nk memenuhi khendak kakak aku yg mnyruh aku meng'update' blog. :)

May 3, 2010

condolence






i would like to dedicate 2nd may as the day for my K550i that had been service for me for the past three years. the loyalty that had been given cant be deny. he use to hear me crying, release the anger.
the symptoms of his disease are first spotted when it lose it center button. then, it used to switch on n off with no good reason at all. maybe he need his own peace.
and its getting worser when the "#" button are showing other symptoms. i cant even push the button. it sulked. its ok. i found another way to put spaces between sentences. as you know that sony ericsson nyer hp, spaces die kat button "#"

and then, the day before he passed away, it showed other symptom. it when a lil lilac which i cant describe it properly. lets keep it between me n him.

and the day of tragedy. i helped my friend to bring her food along with my handphones inside my bag. and it turns out to a disaster when the curry spill out. i dont know wether it is the cause of the tragedy. that night. it dont shows any symptoms. i forgot to dry up the curry. i left it on my bed that night. on the next morning. i found it turned off already. i thought it was because of the battery. i charge it. it "charging" word dont display on the screen. i knew that something was wrong. i tied everything to make switch on back. but i was wrong. he left me. FOREVER.

i know that you will never ever read this my dear. but deep inside my heart. you are the best. no matter what they say about you. they just dont know you. i am the one who own you. so, i am the one who knows you the best. i lost my bestie. my pic. n so do my PMR gift. the GREATEST lost was i lost YOU.

;( K550i. I LOVE YOU NOW AND ALWAYS


bising lah kaw!!!

erm. again. this blog jd aku nyer mangsa luahan perasaan.

aku xtaw npe n aku still tertanya- tanya knape mmbe ppuan aku kat sini BISING SANGAT..!!
or aku yg xreti sosial. yes. i admit that aku pown bkn lah jenis yg pendiam tapi aku bknnye jenis potpetpotpet tiap2 mse. nak2 lagi lepas aku masuk sini, aku lagi kurang cakap. nak caye ke x, ske ati. tapi mmg btol pown. sekarang kan study week. kenape kowg xbley senyap sket utk aku?

pleasssseeeeee. I AM BEGGING u guys. though i know that none of you de blog.
maybe aku xsepandai korg. xya fokus pown da ley score. aku tgk kowg 24jam together bborak pasal perasaan, pressure, lelaki, life, n fesyen. or etc. aku xtaw sbb aku xjoin. but then aku ni yg msih bongok ni nak blaja. so bley tak ko tlg slow can skit volume tuh. (T_T)


satu lagi. boleh tak kowg SENYAP TIME AZAN..!!!!
aku taw kowg sakit ati sbb aritu aku tego kowg psl bsing nk mmpos tyme azan. ok. maybe aku yg slh cara tego. tp sape yg x skt ati tgk org islam sdri mperlekehkan azan? kalo non muslim bley respect. y dun u?

sakit ati n sedey bley mmbe sdri prgai cam ni. tolong la. aku xmo sampai org ckp," bdk pndai mmg cmni ea prangai?"

which aku penah dga dri mlut lecturer