April 28, 2010

this is farahah

nmpk tak title tuh?ye ye anda tak salah baca..ni bukan amelia, melly, amy atau ape je yg nama pggln tuan pnya blog nih..but this is me, farahah rosni..i am melly's blog stylist..haha..merapu jer

btw, amelia mustaffa lama okay aku siapkan blog ko nih..;p
tak tau la ko suka ker tak..

okay, aku tau aku modified byk sgt mende :

1. layout nih kalau ko rasa corak dia terlalu simple/x minat corak dia, ko boleh pergi dkt scrappinblogs.blogspot.c0m and pilih laa mane yg memikat hati ;)

2.aku tuka profile kau dlm bhs inggeris..hope ko tak kisah..

3. ko nmpk kan icon about me?ko bleh tmbh description diri kau..aku tak tau nk tulis per

4. then, aku buang facebook badge..sorry sgt..sbbnyer cam semak jer and tak nmpk pon gmbr..tapi kalau ko nak tmbh up to you and make sure position dia dkt atas sekali ok?

5. aku terbuang jgk amazing zon mp3 ke pekejadah tah nama dia..sorry again..aku rasa itu laa lagu yg ko sruh aku dgr time call aku tgh hari td an..mst lama ko upload..sorry sgt2, aku rse bersalah lak :(

6. so aku letak balik lagu..tp leh satu jer..aku pilih hey soul sister sbb aku pasan itu dlm music list ko td..tapi kalau ko tak nak lagu nih tekan kat music icon kat page bwh sekali and pilih lagu ko ske ok?

7. aku ada tmbh my blog list..so new updated blog yg ko follow akan ada kat paling atas dalam list tuh eh

so, itu yg aku buat setakat nih..sorry sgt2 kalau ko tak puas hati..tkt jgk nnt aku mcm kwn2 ko tuh yg buat sesuke ati tak mntk permission ko..hehe..klo ko tak puas hati ko btau aku and then aku tukar balik :)

fuck n fake friend

huh. tgk tajuk pown da taw yg aku tgh bengang en. ok. read this.


aku tgh sedap men'komen' kat fb. pastu dtg la si X ni. tsipu- sipu sampai meluat aku tengok. pastu dgn lembut nyer ckp,

X : amy, nanti nk pinjam laptop bley x? nk upload gmba
aku : aa. tgk r t.
X : ok. t da siap ko pggil ea.
aku : (dgn mke mls nk layan.) iye.

selang bpe puloh minit.

X: (cekak pinggang) haih. marah ni. bile nk abes?
aku : ha??
X : (tsipu2 agy) tade pape la.. men2 je..
aku: emm
X: lme agy ke?
aku: (log out) amek r.




panas gile BA** kat ppuan ni.. aku bkn nye kedekut. tp aku jd sgt marah ble ko xde adab nk minx. weyh. ko x sumbang kan seSEN pown duit ko kat aku. n even worse. tak de sap2 yg nk teman aku time aku nk g baya bil. n WORSER ble ko hanya rapat n wat mke manis dgn aku ble ko nk sumthin dri aku. sumpah aku still rse nk mencarut kat dia..



KES KEDUA


aku tgh on9 agy kat blik. aku de hal n aku tinggal en jap lappy aku kat bilik.


sambil aku menyanyi. aku melangkah masuk bilik. aku tgk ade beberapa makhluk tgh mengadap lappy aku. terkedu jap.

"kowg wat pe ni"

nmpak aku msuk, msing2 glabah. xtaw nk watpe. bley lak dowg on fb. GNE LAPPY AKU. tanpa minx PERMISSION aku. weyh lahanutttt.. sejak ble mak aku suh share menatang ni dgn ko haaa???
aku TAK KEDEKUT. tapi bley x ko bbudi bahasa sket dgn aku?
n the BEST part is when dia ckp camni


"eh xsempat nk log out. ni salah amelia la ni msuk cpat sgt"


what the F**K??????

April 19, 2010

April 18, 2010

friendship.

ish. cmne nk mula tulis ea.
cmni kowt.

i have a friend. different sex. i love him so much. i dont even know why. maybe it is because how we overcome things between us. maybe how we communicate with each other. maybe because how he carefully listen to me whenever i have a problem. the further i pull myself away from u, the closer we are. i dont want much from u. because this friendship mean a whole world to me. thanx friend ;)
i love u.

i dont even know if u r interested to read my blog (which i know u r not). however. if u find these later. just smile. cause this post is always dedicated for u.

April 17, 2010

nik oh nik

follower:2

thx nik..hahaha..aku tataw pe agy nk tulis arineyh...

maybe tulis sket psl weekend aku DIRAMPAS oleh lectures chmistry yg wat lab tyme weekend..
kalo sabtu je ok agy..ni ahd skali..yg lg trok ble dia amek 2 MINGGU nye weekendS ye..
i repeat.. 2 MINGGU..!!
huh =.="

April 16, 2010

musyi oh musyi

follower: 1

thx musyi. haha. sengal x?

symmetry

lecturer aku td ckp, ape bende yg symmetry tu suma cantik.

aku tgk bdn aku. hmm. sgt simetri.

so aku cantik?

:)

my test story line

aku stay up mlm sbb nk study math.
smpai kol 4.30 pg

esknye aku study agy smpy kol 7lbey

test kol 8.
then kteowg ley lak sesat.
siap bcerita antu agy.

msuk tmpat kuliah.
amek tmpat.

mula peksa.
aku xpat jwb 4soalan.
which aku tinggal en tros.
mugkin cam sket.
tp trust me.aku jwb cam sampah je.

mse tamat.
aku frust.
nanges. nanges.nanges.

facebook. end of story.
hehe

mesir. UIA.

aritu aku tdga pbualan sowg kwn aku dgn mak dia..
cmni la lbey kurg..

kwn: wife dia grad kat mne mak?
kwn: o0o0oo..UIA,,,egt kn mesir ke td,,
kwn: xde la alim sgt kalo camtu..huh,.



aku ni pown cetek gak pgetahuan dlm Islam..tp camtu ke kte ukur keimanan org?
aku xphm knape ade agy org yg mmpunyai psepsi mcm ni..haih

April 14, 2010

14 mei cuty

ok. silibus da nk abes..esk de test math. which i used to like. hmmppphh.. maybe sbb lcturer kowt...ok. dont blame others..try to put on the responsibility on urself..
agk best ble mgenangkan da nk abes...aku xsyg lgsg kwn2 forecast aku..(lelaki i mean)..
pape je la..aku xredi..sumenye gara2 aku asyik fb..hahaha..nseb lah kaw..nk g stadi...smlm xblaja pape pown..aku bgelak taw je..hahaha..btw..aku ske calculus..syg sir hamisannn,,,dia bek sgt ;)
tu je la kowt wat mse neyh..hehe

April 13, 2010

EXAM n PiJer

ouh. title je da wat aku ckup benci utk tros mnaip. haha. start exam bln 5. wish me luck kay?. coz i really do need it. huh. nmpak sgt sbb aku xstudy sgt. haha. pape pown, yg aku plg egt,14hb 5..abes exam. yay..!! kalo result ok, insyaAllah dpt proceed dlm chemical engineering. well. bende tu de gak r melibat en minat aku.
ckp psl minat ni,, kan aku dari kecik bcita2 nk jadi doktor kn? kn? [taw lak kowg..]
pastu..aritu aku nyer jrawat mmbesar bgy nk gle..so,,pe agy..PiJer la..(pcit jrawat)..pastu aku biarkn..ouh.it gettin worst..haha.serve me right.spe suh pcit..pastu..utk mbersihkan nyer..aku gne pin utk mcungkil..hahahahaha..then,,aku start rse sort of butterfly branak dlm prot aku..hahaha..aku tros bring..sbb aku da nk tmunta,,,hahaha..silly en?
nta r..haha..

April 12, 2010

text blue

baru aku taw bile lelaki tanya wether ko open ke x,,means dia nk ckp psl bende blue je dengan ko.macam bodo.menyesal aku.aku pikir kalo yang lagi tua ni mesti la lagi matang fikiran...ni x..hmmpphh..xske.aku open.tapi aku xske kalo topik ko XPENAH lari dari bende blue.pfftt.well.maybe kau terlampau desperate.aku xbley salahkan ko jugak.maybe sebab ko dah tandus sangat kasih sayang manusiawi.semoga ko bahagia dalam dunia BLUE ko..


April 11, 2010

artis oh artis..

aku bca paper arini..psl umie aida kawen kat mekah uh...ummm...
byk gak yg kte bley blaja..humm..bca sdri r kalo nk taw psl pe..

g 1 pcl ct..btol jugak ckp wartawan uh..mkin lma mkin ke blkang tudung dia...alih2 aritu nyer gmba tinggal serkup je..lantakkk r kalo nk ckp aku ni org kampung yg xtaw fesyen ke pe...tp pndangan aku,,,bnde tu xubah mcn skarf kepala...1 je aku nk pesan,.,agama bkn mainan..mmg r susa nk tuka dri free hair tros pky tdung,,,
but then dlu ct da start pky tdung proper en?at least kalo slendang tu pown ok la...ni x,,,aku rse 1/4 je dri rmbot dia yg btutup..pffftt..

the guy side of me :)

urmm..

first of all..cmpo mggu dpn..aku de lg 3 minggu utk study kat utm.yay..pastu da cuti..hehe..mama i miss u lotttttsss...sory..but i still cant change the baby me..haha..[phm2 je la ayt aku neyh ea..]

well. i want to share bout me.the guy side of me..sounds weird huh?face the truth..physically,,m a lady..but mentally,,m a man..thinkin like aa man do make my life easier..y? dun believe huh?ske aty r nk caye ke x..but thats me..

k,,this is the reason y m saying that m kinda like a man :

1) i hate to talk bout craps.
unless wit people that i havent meet for such a long period
2) i love football.
yeah. bru je mnat..but then m still learning..just talk bout football will make me happier..
3) aku benci ppuan yg bising.
bcakap dgn nada yg amat kuat.
4) m simple.
trust me on this..my fmily do noe.
5) aku mkin pndiam dri hari ke hari.
6) aku x cpat melatah.
bkn mlatah yg cam opocott tu..but melatah pbuatan...phm2 je r..
7) aku ske sukan.
8) byk agy...da egt t aku snarai..


tp x bmakna minat aku shifted pda ppuan lak,,m not lesbian kayh...
aku still ske jewelleries...accessories..shoes..bags..shirts...selendang..n tu suma la..
haha..
the end